moshaverrkhob
moshaverrkhob

اعتياد به بازي هاي ويديويي

اعتياد به بازي هاي ويديويي (VGA) استفاده اجباري يا بيش از حد نسبت به بازي هاي ويديويي است كه مي تواند پ بر جنبه هاي مختلف زندگي افراد از جمله سلامت جسمي و مالي و همچنين رفاه اجتماعي تاثيرات منفي داشته باشد.

بازي‌هاي مدرن به گونه‌اي توسعه يافته‌اند كه در حال حاضر راه‌هاي مختلفي وجود دارد كه افراد مي‌توانند به آن‌ها معتاد شوند و بازي‌ها را روي رايانه، كنسول‌ يا حتي با تلفن همراه انجام دهند.

افراد مبتلا به اعتياد بازي هاي ويديويي ممكن است برايشان سخت باشد كه ساير فعاليت هاي روزانه را بر بازي هاي ويديويي اولويت دهند،

زيرا وابستگي عاطفي قوي به بازي ها دارند و احساس مي كنند نمي توانند از بازي دور شوند. افراد مبتلا به اين عارضه بيشتر احتمال دارد افسردگي و اضطراب را تجربه كنند و گزارش دهند كه از نظر اجتماعي منزوي شده اند.

دلايل اعتياد به بازي هاي ويديويي چيست؟
اعتياد به بازي هاي ويديويي به دليل صرف زمان زياد براي بازي ايجاد مي شود. اشاره شده است كه بازي‌هاي چندنفره مي‌تواند اعتياد بيش تري ايجاد كند.

بازي‌هاي چند نفره مي‌توانند باعث شوند كاربران زمان را از دست بدهند، علاوه بر اين بازي هايي كه شامل قمار مي شوند نيز توسط بسياري از دولت ها به دليل اعتياد زياد ممنوع شده است.

سازمان جهاني بهداشت (WHO) به افرادي كه بازي هاي ويديويي انجام مي دهند توصيه مي كند كه نسبت به مدت زماني كه صرف فعاليت هاي بازي مي كنند هوشيار باشند و زمان مشخصي را بايد به آن اختصاص دهند.

با همسري كه بازي كامپيوتري مي كند چگونه رفتار كنيم؟
با همسري كه بازي كامپيوتري مي كند چگونه رفتار كنيم؟
مراحل مختلف اعتياد به بازي هاي ويديويي چيست؟
چهار مرحله اعتياد به بازي هاي ويديويي وجود دارد:

علاقه گاه به گاه:
مردم اغلب براي اوقات فراغت شروع به بازي هاي ويديويي مي كنند و چند ساعت در هفته را صرف اين فعاليت مي كنند.

علاقه عميق تر:
زماني اين علاقه عميق تر مي شود كه علاقه به بازي افزايش مي يابد و عميق تر مي شود. به مرور بازي‌هاي ويديويي اهميت بيشتري در زندگي افراد پيدا مي‌كنند و ممكن است پول بيشتري براي آن خرج كنند.

علاقه فزاينده:
اين زماني است كه بازي هاي ويديويي تمركز اصلي افراد مي شوند و ديگر به فعاليت هاي ديگر علاقه نشان نمي دهند. بنابراين زماني كه بازي هاي ويديويي انجام نمي دهند، ممكن است بي قرار يا مضطرب شوند و ساير سرگرمي ها را ناديده بگيرند.

اعتياد به بازي:
فرد دچار وسواس شده و الگوي خواب و غذا خوردن او نامنظم شده است. آن ها تمام وقت و انرژي خود را روي بازي متمركز مي كنند. كساني كه اعتياد به بازي هاي ويديويي را تجربه مي كنند ممكن است خود را از دوستان، خانواده و همكاران دور كنند. همچنين ممكن است زمان كمتري را براي بهداشت شخصي صرف كنند.

سازمان جهاني بهداشت مي‌گويد كه براي تشخيص اختلال بازي، الگوي رفتاري بايد «شدت كافي» داشته باشد تا منجر به آسيب‌هاي قابل‌توجه در عملكرد فردي، خانوادگي، اجتماعي، آموزشي، شغلي يا ساير زمينه‌هاي مهم شود و حداقل به مدت ۱۲ ماه طول بكشد.

اعتياد به بازي هاي ويديويي

چگونه اعتياد به بازي هاي ويديويي را تشخيص دهيد؟
علائم مشخص يك فرد مبتلا به اعتياد به بازي هاي ويديويي عبارتند از:

فكر مي كنيد يا مي خواهيد دائماً بازي هاي ويديويي انجام دهيد.
دروغ گفتن در مورد اينكه چقدر زمان صرف بازي هاي ويديويي مي شود.
احساس ناتواني در كاهش زمان بازي
ناديده گرفتن ساير سرگرمي ها با دوستان يا خانواده
عملكرد تحصيلي ضعيف
علائم تحريك پذيري، اضطراب يا عصبانيت هنگام بازي نكردن
عدم رعايت بهداشت فردي مناسب
بيخوابي

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اعتياد به بازي هاي ويديويي تا حد جنون و خودكشي؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/4/30  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

گروه درماني اعتياد با روش حمايتي چيس؟ داشتن حامي و پشتيبان براي مقابله با اعتياد، افسردگي، اضطراب يا ساير مسائل مربوط به سلامت روان، غلبه بر ناراحتي خود و حضور در يك جمع پشتيباني گامي ارزشمند به سوي بهبودي است.

گروه پشتيباني چيست؟
گروه حمايتي مجموعه اي از افراد كه با مسائل مشترك درگير هستند تا آنچه كه از آن رنج مي برند را به اشتراك بگذارند. از طريق بيان كردن تجربيات خود، حمايت، تشويق و آرامش را به ساير اعضاي گروه ارائه مي دهند و در ازاي آن همان را دريافت كنند.

هنگامي كه در حال گذراندن دوران ترك اعتياد هستيد، اعضاي خانواده و دوستان ممكن است همدردي كنند، اما آن ها هميشه نمي دانند چه بگويند يا بهترين راهكار براي كمك به بهبودي شما چيست. پزشكان و متخصصان بهداشت گاهي اوقات حمايت عاطفي جزئي ارائه مي دهند، اما هدف اصلي و تمركز آن ها هميشه خدمات و مراقبت پزشكي است.

گروه حمايتي براي درمان اعتياد
گروه‌هاي حمايتي براي كمك به افرادي كه با شرايط سخت يكسان دست و پنجه نرم مي‌كنند، ايجاد شده‌اند. اين شرايط سخت ممكن است مقابله با يك بيماري خاص، مانند سرطان، معلوليت ذهني، مشكلات سلامت روان مانند افسردگي، اضطراب در اثر مرگ عزيزان يا اعتياد بوده يا هدف آن مراقبت و حمايت از يكي از اعضاي خانواده يا دوستي كه با چنين مشكلي مواجه است، باشد.

با هر مشكلي كه درگير هستيد، بهترين دارو شنيدن صداي افرادي است كه مانند شما درگير اين شرايط سخت بوده يا به اصطلاح عاميانه با كفش هاي شما راه رفته باشد.

گروه پشتيباني مكاني امن را فراهم مي كند كه در آن مي توانيد اطلاعاتي كاربردي، سازنده و مفيد به دست آوريد. از مزاياي تشويق برخوردار خواهيد شد و از طريق بيان تجربيات مشترك، راهكارهاي بيشتري را در مورد مقابله با مشكلات خود ( اعتياد) ياد خواهيد گرفت. شنيدن سخنان كساني كه با مشكلات مشابه شما درگير هستند باعث مي شود كمتر در مشكلات خود احساس تنهايي كنيد.

در حالي كه احساس سكوت و اضطراب در مورد پيوستن به يك گروه پشتيباني كاملاً طبيعي است، اما مي تواند برخي از باورهاي غلط رايج در مورد اين گروه ها و نحوه عملكرد آن ها را از بين ببرد.

باورهاي غلط رايج در مورد گروه هاي حمايتي
هنوز يك باور غلط راجع به مشكلات سلامت روان وجود دارد، كه با حضور در گروه‌هاي حمايتي براي آن مشكلات، گسترش مي‌يابد. برخي افراد مشورت با مشاور را نشانه ضعف مي دانند، در حالي كه برخي ديگر معتقدند اعتماد به مشاوره اتلاف وقت است و فايده اي ندارد.

باورهاي نادرست در مورد گروه هاي حمايتي
افسانه ها و تصورات نادرست
افسانه: هيچ گروه حمايتي در كشور من وجود ندارد.

واقعيت: ده‌ها هزار گروه پشتيباني در سطح ملي و جهاني، حضوري و آنلاين وجود دارد. تقريباً براي هر مشكل و شرايطي يكي وجود دارد.

افسانه: گروه هاي پشتيباني هيچ پاسخ و حمايتي ندارند.

واقعيت: آن ها نمي توانند مشكلات شما را ناپديد كنند، اما در حين كار بر روي يك موضوع سخت يا حساس، پاسخ ها و حمايت هاي زيادي را دريافت خواهيد كرد.

افسانه: از من خواسته مي شود كه مسائل شخصي زندگي ام را بيان كنم.

واقعيت: در بيشتر گروه‌ها، انتخاب مي كنيد هر گونه كه احساس راحتي مي‌كنيد صحبت كنيد.

افسانه: ساير مراجعه كنندگان ممكن است با من درگير شوند يا از من انتقاد كنند.

واقعيت: يك گروه حمايتي به خوبي اداره مي شود و مرزها را تعيين مي كند و از مراجعه كنندگان مي خواهد كه نسبت به يكديگر همدلي و احترام نشان دهند.

افسانه: پس از مراجعه به يك گروه حمايتي، بيشتر احساس افسردگي مي كنم.

واقعيت: بيان كردن مشكلاتتان مي تواند بسيار تحسين برانگيز باشد. بنابراين، اكثر افراد پس از حضور در يك گروه حمايتي احساس نشاط و تشويق مي كنند.

انواع گروه هاي حمايتي
با توجه به نياز خود، ممكن است تصميم بگيريد كه به يكي از سه نوع گروه حمايتي زير بپيونديد:

گروه حمايت متقابل
يك گروه ۱۲ مرحله اي
گروه درماني.
فقط به ياد داشته باشيد كه هر گروه حمايتي را كه انتخاب مي كنيد نمي تواند جايگزين براي مراقبت هاي پزشكي قرار دهيد.

 

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-گروه درماني اعتياد با روش حمايتي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/4/18  ] [ ۱۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

درمان اعتياد رفتاري

اعتياد رفتاري چيست و در مورد روش هاي درماني اعتياد رفتاري چه چيزهايي مي دانيد؟ واژه اعتياد افراد را به ياد مواد مخدر مي اندازد اما امروزه خانواده ها و افراد درگير اعتيادهاي جديدي مي شوند كه به اعتياد هاي رفتاري معروف هستند، اعتيادهاي رفتاري شامل اعتياد به قمار، اعتياد به رابطه جنسي، اعتياد به اينترنت و غيره مي شود.

براي درمان اعتياد رفتاري، مي توان از درمان هاي سنتي و شناخته شده در زمينه اعتياد به مواد مخدر، الكل و داروهاي اعتياد آور استفاده كرد، هم چنين براي درمان اعتياد رفتاري روش هاي درماني نويني طراحي شده است كه در ادامه اين مقاله به بررسي آن ها مي پردازيم و مطالعه آن مي تواند براي شما مفيد باشد.

درمان اعتياد رفتاري، قدم اول شناخت اعتياد رفتاري
بسياري از افراد اعتياد رفتاري را نمي شناسند و در مورد آن هيچ آگاهي ندارند به همين دليل اين مسئله توسط افراد و خانواده ها ناديده گرفته مي شود. در اين خصوص بايد آگاهي و اطلاعات خود را افزايش دهيد و با علائم و نشانه هاي اعتياد آشنا شويد.

اعتياد رفتاري متنوع است و هر كدام از انواع آن نشانه هاي مخصوص به خودشان را دارند به عنوان مثال علائم اعتياد جنسي با اعتياد به اينترنت متفاوت مي باشد. به طور كلي مهم ترين نشانه هاي اعتياد رفتاري شامل موارد زير مي شود:

درگيري ذهني در مورد رفتار
ناتواني كنترل بر فعاليت مورد نظر
ايجاد آسيب هاي مالي و جاني براي خود و اطرافيان
علائم و عوارض اعتياد رفتاري
اعتياد رفتاري با علائم و عوارضي همراه مي باشد اما شدت و تعداد دفعات اعتياد رفتاري در افراد مختلف، متفاوت است به همين دليل اعتياد رفتاري مانند اعتياد به الكل اختلالاتي در عملكرد زندگي افراد به وجود مي آورد كه برخي از آن ها عبارت اند از:

درگير فكري با فعاليت حتي در صورتي كه آن زمان فعاليت انجام داده نمي شود.
دفعات انجام كار افزايش يافته، حتي زمان انجام فعاليت هم ممكن است افزايش يابد.
درگير وسواس فكري عملي مي شود و حس اجبار به سراغش مي يابد تا به طور مكرر اين رفتار را انجام دهد.
نسبت به دفعات قبلي، افزايش مدت زمان و دفعات صورت مي گيرد.
ممكن است فرد مبتلا به اعتياد رفتاري، خانواده و اطرافيانش با خطرات مالي و جاني رو به رو شوند.
بدون توجه به خطرات و عوارض آن، اين رفتار به صورت مكرر و افزايشي انجام مي شود.
منجر به بروز مشكلاتي در جنبه هاي مختلف زندگي از جمله شغلي، تحصيلي و روابط مي شود.
در درمان اعتياد رفتاري موفق نيست و تلاش ها بي نتيجه است.
تصميم در خصوص ترك اعتياد مي گيرد اما در قطع يا كاهش آن فعاليت ناتوان است.
اگر علائم و نشانه هاي اعتياد را در انجام رفتارهايي نظير قمار، سكس، بازي هاي ويديويي و غيره تجربه مي كنيد براي جلوگيري از پيشرفت و پيشگيري بايد از مشاور و روانشناس كمك بگيريد تا اعتياد را به موقع تشخيص دهند و براي رفع آن اقداماتي را انجام دهيد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-درمان اعتياد رفتاري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/3/15  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

روانكاوي اعتياد چه كمكي به شما مي كند؟

نظريات روانكاوي اعتياد چطور گرايش به مصرف مواد را بيان خواهد كرد؟ يكي از نظرهاي اصلي و زير بنايي علم رواننشاسي، روانكاوي مي باشد در اين نظريه اطلاعات زيادي در مورد اختلالات رواني، علائم و روند درمان آن ها بيان شده است كه در اختيار روان شناسان قرار مي گيرد و در نظريه روانكاوي مفاهيم بسياري بيان شده است كه مي توان به مفاهيم خودآگاه، ناخودآگاه، مراحل رشد جنسي اشاره نمود.

بسياري از افراد از اين مفاهيم استفاده مي كنند تا بهتر بتوانند به علل گرايش و ابتلا به اعتياد پي ببرند در ادامه اين مقاله توضيحات بيشتري در اين مورد روانكاوي اعتياد مي پردازيم و هم چنين براي اين كه از اين موضوع در اعتياد استفاده كنيد مي تواند از خدمات مشاوره ترك اعتياد كمك بگيريد تا راهنمايي هاي لازم را انجام دهند.

روانكاوي اعتياد، اعتياد از منظر مراحل رشد جنسي
فرويد زماني كه مي خواست نظريه خود را مطرح كند مراحل رشد جنسي را براي انسان تعريف نموند و در آن مراحل رشد دهاني، مقعدي، آلتي، نهفته و تناسلي را براي دوره هاي مختلف سني ارائه نموده است و هم چنين هويت جنسي فرد در دوران كودكي شكل مي گيرد و به تدريج در اين دوران به تثبيت مي رشد.

بر اساس نظريه فرويد انرژي رواني در هر دوره بر روي منطقه خاصي از بدن اثر مي گذارد و در هر كدام از مراحل بحران هاي مربوط به خودش را دارد و در صورتي كه مسائلي كه به اين دوران ها مربوط مي شود به درستي حل نشود انرژي رواني در همان دوران باقي خواهد ماند و فرد براي گذر از دوران و پيوستن به مراحل بعدي با مشكلاتي رو به رو مي شود، به طور مثال روانكاوي اعتياد را نمادي از حل نشدن تعارضات مرحله دهاني مي داند.

اعتياد، بازگشت به مرحله دهاني
مرحله دهاني اولين مرحله از رشد رواني و جنسي مي باشد كه زماني كه فرد متولد مي شود تقريبا ۱۸ ماه از زندگي خودش را به مرحله دهاني مي گذارد در اين مرحله انرژي رواني بر روي دهان و نواحي اطراف آن متمركز مي باشد زيرا نياز نوزاد در اين مرحله بيشتر از طريق مكيدن پستان مادر رفع مي شود.

در صورتي كه نيازهاي جسماني و عاطفي نوزاد در اين مرحله به درستي برآورده نشود و مادر نتواند به خوبي آن ها را ارضا كند و يا بالعكس مادر در برآورده شدن آن ها افراط نشان دهد در اين هنگام كودك در اين مرحله تثبيت شده و روند رشدي او با اختلالاتي رو به رو مي شود و مشكلاتي براي كودك به وجود مي آيد.

اين مشكل تا دوران بزرگسالي همراه فرد خواهد بود و به صورت هاي مختلفي خودش را نشان مي دهد و روانكاوان معتقد هستند كه اين افراد در بزرگسالي بيش از حد به نيازهاي دهاني توجه مي كنند و به آن اهميت مي دهند آن ها با اين رفتار به مرحله اول زندگي شان بازگشته اند و تعارض هاي دروني مربوط به اين دوره را نشان مي دهند افرادي كه به مرحله دهاني علاقه بسياري دارند مي توانند به صورت هاي مختلفي مانند خوردن زياد و افراطي، علاقه زياد به نوشيدن، سيگار كشيدن، مصرف الكل و غيره نشان داده شود.روانكاوي اعتياد، تعارض ميان ساختارهاي رواني

فرويد سه اصل را در ساختار رواني انسان مشخص مي كند كه به آن، نهاد، خود و فراخود مي گويند. نهاد از همان ابتداي تولد همراه ما مي باشد و نيازها و غرايز طبيعي كه درگير آن هستيم را براي ما يادآوري مي كند و زماني كه در مسير رشد قرار مي گيريم خود تشكيل داده مي شود و براي رفع و ارضاي نيازهاي نهاد به واقعيت هايي كه در محيط موجود مي باشد توجه مي كند.

در آخرين مرحله فراخود تشكيل داده مي شود كه در آن ارزش هاي اخلاقي و وجدان به وجود مي آيد و بر اساس بررسي هاي انجام شده اگر ميان اين سه ساختار تعارضاتي به وجود آيد مي تواند باعث بروز اختلال هاي رفتاري مانند اعتياد در فرد شود.

اعتياد و غلبه نهاد بر ساير ساختارهاي رواني
در صورتي كه فرد والدين سخت گيري داشته باشد كه ارزش هاي اخلاقي بسيار سخت گيرانه اي را براي او در نظر بگيرد و يا در شرايطي قرار بگيرد كه وجدانش تحت تاثير قرار گرفته و فرد احساس گناه كند در اين حالت فراخود به نهاد فشار مي آورد باعث مي شود تا احساسات استرس آور و اضطراب آوري در فرد به وجود آيد و در اين موقعيت خود تلاش مي كند تا نقش ميانجي گري داشته باشد و ميان نهاد و فراهود تعادلي را ايجاد نمايد و در صورتي كه در اين فرايند خود با شكست رو به رو شود فشارهاي زيادي به وجود مي آيد كه ممكن است دو راه را پيش روي فرد قرار دهد.

يكي از راه ها به اين صورت است كه فرد تسليم وجدان خود شده است و يا كاملا آن را كنار مي گذارد و به سمت راه هايي مي رود تا لذت هاي آني تجربه كند و نيازهاي نهاد را حل نمايد در صورتي كه افراد راه دوم را انتخاب مي كنند به احتمال زياد درگير اعتياد و مواد مي شوند و بايد نشانه هاي اعتياد به مواد مخدر را در اين افراد مورد بررسي قرار داد و آن ها را شناسايي كرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-روانكاوي اعتياد چه كمكي به شما مي كند؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/11/25  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

اعتياد به الكل | نشانه ها، علل و درمان اعتياد به الكل

نشانه هاي اعتياد به الكل چه مي باشد؟ الكل از مواد اعتياد آور به حساب مي آيد و قدرت اعتياد آوري آن« از ديگر مواد كمتر نيست و باعث مي شود تا تاثير عملكرد بدن كاهش يابد و به همين دليل جز مواد كند كننده دسته بندي مي شود، بنابراين الكل بر روي مغز اين افراد اثر مي گذارد و سرعت پردازش اطلاعات در ذهنش كم مي شود و عكس العمل هاي كندتري در موقعيت ها از خود نشان مي دهد، بريده بريده سخن گفتن، سخت راه رفتن از نشانه هاي اعتياد به الكل مي باشد.

براي آن كه در اين زمينه اطلاعات بيشتري كسب كنيد و آگاهي شما در مورد الكل افزايش يابد اين مقاله را تا انتها مورد مطالعه قرار دهيد.

چه زماني مصرف الكل اعتياد محسوب مي شود؟
افرادي كه الكل استفاده مي كنند و به آن اعتياد دارند تحت عنوان الكليسم شناخته مي شوند، سالانه تعداد زيادي از افراد هستند كه به آن وابسته شده اند و تحت تاثير آن قرار گرفته اند، بسياري از افراد هستند كه از نوشيدني هاي الكلي استفاده مي كنند اما در صورتي كه اعتياد اتفاق مي افتد كه فرد به صورت مكرر الكل استفاده كند و بدن او در مقابل الكل تحمل زيادي داشته باشد و در اين صورت شخص دچار وابستگي جسمي و رواني شود. چون بدن فرد در برابر الكل تحمل دارد براي آن كه لذت هاي قبلي را درك كند مجبور مي شود ميزان الكل مصرفي را افزايش دهد و در صورتي كه به صورت مداوم ميزان مصرف افزايش يابد بر شدت اعتياد و وابستگي فرد افزوده مي شود.

علائم اعتياد به الكل
براي اين كه متوجه شويد آيا شما و اطرافيان تان به الكل وابسته شده است يا خير علائم و نشانه هاي زير را مورد بررسي قرار دهيد، براي تشخيص نهايي بايد از متخصص در حوزه اعتياد كمك بگيريد و با او مشورت كنيد:

افزايش ميزان يا تعداد دفعات مصرف
ايجاد تحمل بسيار بالا در برابر تاثيرات الكل
نوشيدن الكل در زمان هاي نامناسب ( براي مثال فرد بعد از بيدار شدن اولين كاري كه انجام مي دهد نوشيدن الكل مي باشد.)
اجتناب از رفتن به مكان هايي كه نمي تواند در آن نوشيدني هاي الكلي مصرف كند.
تغيير در روابط دوستانه، با افرادي دوست مي شود كه اهل مصرف الكل هستند.
پنهان كردن مصرف
وابستگي به مصرف الكل براي انجام عملكردهاي روزانه
افزايش ميزان خواب آلودگي، افسردگي و مشكلات هيجاني
درگيري با مشكلات قانوني و اداري مانند دستگيري و اخراج شدن از محيط كار

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اعتياد به الكل | يك روزه الكل را ترك كردم

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/6/22  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

مواد مخدر و سرطان، خطر ابتلا به انواع سرطان

رابطه مواد مخدر و سرطان از موضوعات بسيار مي باشد كه بايد به آن ها توجه كرد، در صورتي كه مصرف مواد مخدر افزايش يابد بر روي سلامت رواني، امنيت اجتماعي و سلامت جسماني فرد اثر مي گذارد و آن ها در معرض خطر قرار مي دهد يكي از آن خطرت بروز بيماري هاي لاعلاجي مانند سرطان مي باشد.

بر اساس تحقيقاتي كه در اين زمينه انجام شده است مواد مخدر تا ۹۰ درصد باعث بروز سرطان ريه و ۳۰ درصد باعث سرطان مثانه، دستگاه گوارش و سرطان هاي ديگر شده است، در ادامه اين مقاله به بررسي تاثير مواد مخدر بر روي سرطان مي پردازيم و اگر در مورد مواد مخدر نياز به راهنمايي داريد مي توانيد از مشاوره ترك اعتياد در اين زمينه كمك بگيريد.

مواد مخدر و سرطان؛ نقش عامل نيكوتين
سرطان نوعي از بيماري مي باشد كه در بسياري از اوقات خارج از كنترل انسان است و بر اثر ژنتيك، سن، سابقه خانوادگي، دلايل ارثي و نوسانات هورموني در افراد به وجود مي آيد و تنها بخش قابل توجهي از آن در كنترل انسان مي باشد.

نيكوتيني كه در مواد مخدر وجود دارد به تنهايي خطر ابتلا به سرطان را به ميزان زيادي افزايش مي دهد و اگر نيكوتين به همراه الكل مصرف شود اين خطر را دو برابر مي كند و زماني كه مواد مخدر با مشروبات الكلي تركيب شود باعث به وجود آمدن سرطان هاي دهان، حنجره، گلو و مري مي شود زيرا هنگامي كه فرد الكل مصرف مي كند الكل به دستگاه ايمني اجازه نمي دهد تا سموم بدن را به راحتي دفع نمايد و زماني كه سموم بدن در يك جا جمع شد سرطان به وجود مي آيد. عواملي مانند روش مصرف، تركيب مواد مخدر و چگونگي توليد آن ها در بروز شدت و ضعف سرطان نقش بسياري دارد.

سرطان و مواد مخدر تزريقي
افراد معتاد مواد مخدر را به شيوه هاي متفاوتي مصرف مي كنند اما بعضي از آن ها ماده مخدر را به شيوه تزريقي مورد استفاده قرار مي دهند كه خطرناك ترين روش مصرف مي باشد و معمولا معتادان از سرنگ هاي يكديگر براي تزريق مواد استفاده مي كنند و اين امر باعث مي شود تا دچار هيپاتيت C شوند.

زماني كه افراد معتاد از سوزن هاي مشترك استفاده مي كنند باعث مي شود تا با خون آلوده تماس داشته باشد و به اين ترتيب زمينه براي ابتلا به هپاتيت فراهم شود و اگر شخصي كه گرفتار اين بيماري شده است متوجه نشود و مورد درمان قرار نگيرد هيپاتيت در او پيشرفت كرده و باعث بروز نوعي سيروز و سرطان كبد مي شود. به طور كلي سوء مصرف هر گونه مواد مخدري به واسطه تزريق دير يا زود خطر ابتلا به سرطان را در پي خواهد داشت و مشكلاتي را براي فرد به وجود خواهد آورد.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-خطر ابتلا به انواع سرطان با موادمخدر غير ممكن است؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/6/21  ] [ ۰۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

تعداد افرادي كه همه روزه در گپ و گفت هاي روزمره، به سيگار كشيدن دعوت مي شوند و يا در معرض دود دست دوم انواع مخدرها از جمله قليان و سيگار قرار مي گيرند، اصلا كم نيست.

بسياري از افراد معتقدند با يك بار سيگار كشيدن اتفاقي نمي افتد اما با مرور زمان شاهد وابستگي جسمي و رواني آن ها به نيكوتين هستيم كه تبعات جبران ناپديري را به دنبال دارد.

ترك دخانيات و موادي مانند سيگار و قليان آنقدر ها هم كه فكر مي كنيد ساده نيست و امري زمان بر و پر مشقت است.

در صورتي كه شما نيز در دسته ي مصرف كنندگان دخانيات قرار داريد و قصد داريد تا با ترك اعتياد و مصرف آن به خودتان كمك كنيد با ادامه ي مطلب همراه باشيد.

آمار حيرت آور مرگ و مير ناشي از مصرف دخانيات!
بررسي هاي انجام شده، دخانيات را به عنوان مهم ترين عامل قابل پيشگيري مرگ و مير معرفي كرده اند.

بر اساس امارهاي موجود، در قرن بيستم رقمي بيشتر اي يكصد ميليون نفر از مردم جهان به دليل مصرف دخانيات جان خود را از دست داده اند و ادامه يافتن اين روند مي تواند منجربه مرگ بيش از يك ميليارد نفر از مردم در قرن بيست و يكم شود.

اين رقم در مقايسه با ساير عوامل مرگ و مير غير قابل كنترل مانند بلاياي طبيعي كاملا وحشتناك و نيازمند اقدامات سلامت محور فوري است.

مشاوركو - ترك اعتياد و مصرف مواد
مشاوركو – ترك اعتياد و مصرف مواد
تاثيرات نيكوتين بر بدن را بيشتر بشناسيد
مصرف نيكوتن و تنباكو منجر به بيماري هاي قلبي و سكته قلبي شده است و تعداد زيادي از مصرف كنندگان در اثر اين بيماري ها جان خود را از دست داده اند.
مصرف كنندگان نيكوتين و دخانيات دو برابر بيشتر از مزدم عادي در معرض سكته هاي مغزي قرار دارند.
آسيب پرزهاي ريه و ايجاد بيماري هايي مانند پرونشيت، از جمله عوارض مواد مخدر بر ريه هاست. همچنين آسيب به گلبول هاي سفيد فاگوسيت مي تواند منجر به آمفيزم نيز شود كه در طي آن توانايي ريه براي جذب اكسيژن كاهش يافته و تنفس به شدت دشوار مي شود.
كاهش قابل توجه اشتها، مشكلات چشايي، التهاب لثه و تخريب بافت هاي محافظ استخواني، كرون و التهاب ديواره روده نيز از جمله اثرات مخدرها بر دستگاه گوارش است.
تاثيرات نيكوتين بر ۱۴ نوع سرطان از جمله سرطان ريه، معده، مثانه، خون، لوزالمعده، پستان، كبد و.. بررسي و تاييد شده است.
تاثيرات مصرف دخانيات بر پوست نيز شامل پيري زودرس، چروكيدگي، از بين رفتن چربي زير جلدي و بيرون زدگي كاسه ي چشم است كه علاوه بر پوست از طريق شكننده شدن موها، ناخن ها و خاكستري شدن موها بخش هاي وسيع تري از بدن را درگير مي كند.

منبع:مشاور كو:مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-كاربردي ترين روش ترك اعتياد و مصرف دخانيات

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/30  ] [ ۰۵ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

در اين مقاله به بررسي انواع مختلف مخدرهاي جديد و پر استفاده در سطح جهان پرداخته شده است.

مخدر هاي بررسي شده در اين پژوهش شامل:

الكل
چاي توهم زا Ayahuasca
كوكائين
DMT
GHB
هالوسينوژن
هروئين
استنشاق شونده ها
كاتامين
خط
كراتوم
ال اس دي
آيا الكل يك مخدر است؟
افراد به منظور اجتماعي شدن، جشن گرفتن و ريلكس شدن از الكل استفاده مي كنند.

الكل در اغلب مواقع يك تاثير قوي بر روي افراد مي گذارد – و در طول تاريخ، افراد براي شناخت و مديريت قدرت الكل با يك سري چالش هايي مواجه بوده اند.

چرا الكل باعث مي شود كه افراد واكنش ها و احساسات متفاوتي داشته باشند؟ چه ميزان مصرف از الكل، بيش از حد مي باشد؟ چرا برخي افراد اعتياد پيدا مي كنند، در حاليكه ساير افراد اعتياد پيدا نمي كنند؟

موسسه ملي سو مصرف الكل و الكليسم در مورد پاسخ هاي مربوط به اين سوالات و ساير سوالات مربوط به حوزه الكل يك سري تحقيقاتي انجام داده است. يافته هاي به دست آمده از اين تحقيقات به صورت زير مي باشند:

تاثيرات الكي به چه عواملي بستگي دارد
الكل تاثيرات مختلفي بر روي افراد مختلف دارد و اين تاثير به عوامل مختلفي بستگي دارد كه عبارتند از:

ميزان الكلي كه مصرف مي شود
دفعات مصرف الكل
سن شما
وضعيت سلامتي شما
سابقه خانوادگي شما
هر چند كه مصرف الكل ضرورتا يك مشكل نمي باشد، ولي مصرف بيش از اندازه آن مي تواند يك سري پيامدهايي را به دنبال داشته باشد و ريسك مربوط به ايجاد يك سري از مشكلات را در شما افزايش دهد.

براي كسب اطلاعات بيشتر در مور تاثيرات الكل بر روي بدن، لطفا به صفحه وب مربوط به موسسه ملي سوء مصرف الكل و الكليسم[۱] (NIAAA) مراجعه كنيد كه در آن تاثيرات الكل بر روي بدن بحث شده است.

همچنين NIAAA يك سري اطلاعاتي را در مورد تركيب كردن الكل با يك سري مواد مخدر بيان كرده است.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-انواع مواد مخدر جديد از تشخيص تا درمان – زمان و نوع آن

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/1/6  ] [ ۰۶ ] [ moshaverrkhob ] [ ]

علت اعتياد چيست؟:عامل زيادي با همكاري يكديگر منجر به روي آوردن به اعتياد در يك شخص مي شود.

*اگر روي آوردن اعتياد را در فرزند خود حس كرديم بايد چه روشي را انجام دهيد؟
*عوامل اصلي روي آوردن به اعتياد در ميان جوانان چه مي باشد؟
*به چه صورت بايد با يك شخص معتاد رفتار كرد؟
روي آوردن به اعتياد
اكثر خانواده هايي كه يك بيمار معتاد را دارا مي باشند در هر ساعت در روز با مسئله هاي متفاوتي

گرفتار مي باشند.

بيماري كه به شيشه اعتياد دارد امكان دارد عصباني شود ، و والدين يا همسر خود را مورد تهديد قرار

مي دهند.

بيمار معتاد بعد از ترك احتياج به روحيات بهتر و هزاران مسئله ديگر دارد.

يك مشاوره خوب حتي به صورت تلفني مي تواند براي آنها راهنمايي دهنده باشد.

*آيا معتادهايي كه به شيشه گرايش دارند ، خودشان مي فهمند به توهم دچار شده اند؟

*شوهرم به ترياك معتاد مي باشد اما مدتي مي باشد كه به او مشكوكم ، تصور مي كنم كه به هرويين

هم گرايش دارد. ولي خود او انكار مي كند ، به چه صورت مي توانم آگاه شوم؟

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-علت اعتياد چيست؟

امتیاز:
بازدید: 27
برچسب:
:
[ 1399/8/1  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب